CUM SLABESTI FARA SA TII CURA DE SLABIRE

TRUCURILE UNEI SLABIRI FARA DIETA



Pentru a slabi fara a urma o cura de slabire rapida, drastica, ai nevoie de cateva trucuri, de un plan de actiune si mai ales de formarea unei mentalitati care sa fie perpetua atat in timpul eliminarii kilogramelor in plus, dar mai ales, in perioada de mentinere a respectivei greutati.

Nu este un paradox - a slabi fara sa tii cura de slabire - este doar un mod de viata sanatos.

Principiul unei diete rapide, drastice este unul incorect, avand in vedere ca in majoritatea cazurilor, kilogramele revin, de multe ori chiar mai multe decat aveam inainte de a incepe respectica dieta.

De aceea, va propun sa incercati si altceva pentru a scapa de kilogramele nedorite si pentru a slabi frumos si sanatos.

Iata cateva modalitati prin care poti sa slabesti fara sa tii cura de slabire.

1. Mananca dupa ceas.

Seteaza-ti un timp de 20 de minute pentru fiecare masa si reinventeaza-te. Daca obisnuiai sa infuleci totul in 5 minute, este timpul sa uiti de asta. Savureaza fiecare inghititura, mestec-o indelung.  In acest fel, te poti satura chiar si cu portii mici, intrucat creierul trimite semnale de satietate. Infulecatul blocheaza aceste mesaje si risti sa mananci mai mult decat trebuie.

2. Dormi mai mult, cantaresti mai putin

O singura ora de somn in plus, pe zi, duce la pierderea a 6 kilograme intr-un an, spun cercetatorii de la Universitatea din Michigan. Conditia este sa nu mananci mai mult de 2500 de calorii pe zi.  Potrivit acestora, lipsa somnului si implicit a odihnei duc la cresterea poftei de mancare.

3. Mananca mai multe legume

La masa de seara mananca trei legume sau fructe crude. Bogate in apa si fibre, fructele si legumele au mai putine calorii. Le poti gati, insa fara grasime. Foloseste lamaie, ierburi aromate si condimente, pentru gust in locul sosurilor grase, cu sare sau cu zahar.

4. Mananca supa

Supa este un mijloc excelent de a te alimenta, fara un aport crescut de calorii. Tocmai de aceea supa este primul fel de mancare pentru ca da senzatie de satietate, iar apoi, la felul doi mananci mai putin. Evident, cea mai buna supa pentru o slabire rapida, este supa de varza. Insa, nu este obligatoriu s-o consumati. Aceasta nu este propriu-zis o dieta. Supa de varza se consuma mai ales in dietele drastice, efectul de pierdere al kilogramelor este vizibil.

5. Alege cerealele integrale

Cerealele precum orezul brun, ovazul, secara, graul integral te ajuta sa slabesti. Dau mai usor senzatia de satietate, mananci mai putin si, in plus, iti pot scadea nivelul colesterolului.

6. Pune la vedere hainele preferate care ti-au ramas mici

Daca ai un obiect vestimentar care iti este foarte drag, dar care nu te mai incape, ar fi indicat sa-l agate undeva la vedere. Te vei mobiliza mai usor sa respecti regulile alimentare pentru a mai incapea in hainele preferate. De asemenea, va puteti achizitiona haine mai mici si sa va fixati un target de scadere in greutate care sa va permita sa incapeti in respectivele haine. Nu asteptati rezultate ca la o dieta drastica, rapida.

7. Uita de carnea grasa, evita carnea de porc

Daca obisnuiai sa mananci doua felii de bacon la micul dejun, uita de ele. Te “salveaza” de 100 de calorii care, adunate, te scapa intr-un an de 4,5 kilograme. Le poti inlocui cu rosii, ardei gras, branza de capra.

8. Opteaza pentru pizza vegetala

Daca iti place pizza, alege toppingurile cu mai multe legume in locul celor cu carne, salam sau carnaciori. Poti adauga branza slaba, iar aluatul sa-l faci cu putin ulei de masline.

9. Fara zahar

Inlocuieste bauturile sau sucurile dulci cu apa. Adauga lamaie, menta sau capsuni inghetate pentru a adauga savoare apei. NU consuma mai mult de 10 lingurite de zahar pe zi.

10. Atentie la pahare

Pentru a reduce consumul de calorii lichide, foloseste pahare inalte si subtiri si nu pahare mici si largi. Vei consuma cu pana la 30% mai putin suc, vin, apa sau orice alta bautura daca paharele sunt inalte. Ochiul este “pacalit” si transmite mesaje de satietate mai repede.

Aceste trucuri desi nu sunt propriu-zis o dieta dintr-o cura de slabire, pot fi utilizate cu succes in eliminarea kilogramelor nedorite. Mai mult de atat, sunt foarte utile in aceasta perioada, care abunda de legume si fructe proaspete. Puteti folosi acest avantaj pentru a slabi frumos si sanatos

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE