INGHETATA DIETETICA

CUM PREPAR O INGHETATA SANATOASA CARE NU INGRASA?


Cand e cald afara si soarele ne toropeste din plin, singura placere racoroasa ramane de multe ori inghetata.

Este o placere pentru slabuti si un chin pentru grasuti. Totusi, inghetata, sub toate formele ei, ingrasa mai putin decat ar face-o niste fursecuri, sau o prajitura inecata in unt.

Totusi, pentru cei ce sunteti la dieta, si nu numai, va propun o ingheta dietetica, buna si racoroasa.

Iata reteta de inghetata:

- 300-400 grame de capsuni, 400-500 grame de iaurt. Zdrobiti capsunii (pana lasa ceva sirop, nu mult) si amestecati capsunii cu iaurtul. Dati la congelator pentru 3-4 ore. In privinta capsunilor, sunt buni cei romanesti, daca mai gasiti. In ceea ce priveste iaurtul, poate fi folosit orice iaurt (sub 3-3,5% grasime). Evident, daca tineti o dieta stricta, puteti folosi un iaurt foarte slab. In privinta iaurtului, eu raman la parerea ca, dieta sau nu, organismul nostru are nevoie si de grasimi, iar grasimea din iaurt, fie el si de 3,5%, este nesemnificativa, in comapratie cu branza, untul sau cascavalul, al caror procent de grasime depaseste 50-60% si chiar mai mult.

Reteta de inghetata, poate sa contina, pe langa iaurtul de rigoare, orice alt fruct de sezon: cirese, caise, zmeura, visine (visinele trebuie sa fie bine coapte, altfel o sa iasa un pic acrisoara inghetata, deregland un pic echilibrul cu dulcele specific inghetatei).

Dupa parerea mea, cea mai buna combinatie este aceea de lamaie cu iaurt. Este cea mai racoritoare inghetata dietetica.

Reteta de inghetata cu lamaie:

- stoarceti 2 lamai;
- razuiti coaja de la cele 2 lamai;
- un kilogram de iaurt;
- 1-2 linguri fructoza (pentru cine nu e la dieta, poate folosi 90 grame de zahar vanilat sau 2-3 linguri de miere);

Amestecati ingredientele si dati la congelator pentru 3-4 ore.
Inghetata de lamaie este preferata mea. Iar pentru efect, puteti s-o serviti in pepene galben, sau chiar in jumatati de lamai, curatate frumos in interior. Puteti s-o asezonati cu 1-2 frunzute de menta.

Retineti, deci, ca puteti sa consumati inghetata, chiar daca sunteti la dieta. Iaurtul cu fructe, este o combinatie care nu ingrasa, atata timp cat lasati un interval de 4-5 ore intre masa de inghetata si o masa de carne. Puteti sa consumati in rest fructe sau legume sau iaurturi, branzeturi. Insa, fara carne, peste.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE