joi, 18 iulie 2013

SUCURI DE FRUCTE SI LEGUME

Sucuri dietetice din fructe si legume


Sucurile naturale de fructe si legume au, in general, aceleasi valori nutritive ca si materia din care provin, putand-o inlocui cu succes.

In compozitia fructelor si legumelor intra in primul rand apa, in proportie de 80-90%. De asemenea, bogat reprezentate sunt si glucidele, urmate de acizii organici si nu in ultimul rand, sucurile de fructe si legume au un continut bogat de oligoelemente minerale cum sunt potasiul, calciul si magneziul.

Principalele proprietati ale sucurilor din fructe si legume:

- actiune nutritica si energetica
- actiune alcalinizanta
- actiune diuretica
- actiune laxativa
- actiune hipocalorica

Despre sucurile din fructe si legume:

Sucul de struguri - poate acoperi 90-95% din necesitatile de viatamina C ale organismului.

Sucul de rosii - este bogat in acid ascorbic, respectiv vitamina C, in caroten, fier si potasiu. Sucul de rosii stimuleaza secretiile digestive, motiv pentru care, luat inainte de masa, ca aperitiv, ajuta arderile si implicit este util in curele de slabire. Sucul de rosii reprezinta o batura reconfortanta, cu indicatii speciale in anemii si convalescente.

Sucul de varza alba - este un bogat rezervor de vitamina C, de derivati sulfurosi cu actiune antimicrobiana. Contine de asemenea un principiu activ cu actiune antitiroidiana, ca si factor cicatrizant in ceea ce priveste ulcerele gastroduodenale, factor numit vitamina U.

Sucul de morcovi - impresioneaza prin cantitatile mari de caroten, motiv pentru care se bucura de mare trecere in bolile datorate lipsei de vitamina A din organism.

Sucul de ridichi negre - are rezultate uimitoare in colecistite si angiocolite cronice.

Dintre aceste sucuri, cu exceptia celui de morcov si a celui de struguri folosit in special in curele de detoxifiere, celelalte pot fi folosite cu succes in curele de slabire, fiind adevarati acceleratori digestivi.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.