COMBINAREA ALIMENTELOR IN DIETA

Ce alimente poti consuma in combinatia potrivita pentru o dieta functionala?


Nu aveam de gand astazi sa vorbesc despre combinatii de alimente, insa, am citit din curiozitate pe un site specializat in cure de slabire, un auxiliar al unui grup media celebru si as zice ca 99% dintre dietele recomandate intr-un fel sau altul sunt in afara oricarui principiu nutritionist.

Mai mult de jumatate din dietele respective sunt diete cu un meniu strict zilnic, insa nu aceasta este problema; problema este ca meniul unei zile arata de felul: dimineata - o cafea neindulicta cu o felie de paine integrala cu unt, iar la pranz - jumatate de piept de pui cu salata de rosii, iar seara cereale cu lapte.

Aceste combinatii, pe langa faptul ca, in cantitatile propuse in dieta reprezinta o subnitritie ce poate duce la probleme de sanatate majore in timp, insa, nici nu poate fi vorba de vreo slabire, nicidecum de dieta rapida sau cura de slabire drastica, asa cum era ea prezentata de respectivul autor.

O felie de paine cu unt, fie ea si integrala, inseamna a-ti bate joc de toate principiile unei diete si mai mult de atat, inseamna riscuri pentru sanatate.

Combinatia de carne, adica de proteina cu rosii, inseamna un singur lucru: ingrasare, chiar daca numarul caloriilor este redus, aceasta combinatie nu duce in niciun fel la slabire.

Cereale cu lapte reprezinta un regim sigur pentru a adauga kilograme, si nu de ale da jos. Laptele duce ingrasa, de aceea este nerecomandat in nicio dieta.

Cum poti distinge intre o dieta buna si una rea? Este foarte greu, mai ales cand vine vorba de site-urile mari, de site-urile unor grupuri media celebre, de site-uri cu sute de mii de vizitatori.

Oricum, cel mai bine, inainte de a tine orice dieta, indiferent de unde este luata, citita, aflata de la cineva sau mai stiu eu pe ce cai ajunsa la dumneavoastra, sa va informati sumar cu privire la principiile nutritioniste si in special de cele ale unor diete de slabire. Incercati sa va formati un minim de cunostinte necesare inainte de va apuca de o dieta, oricare ar fi ea.

O dieta presupune un program, uneori destul de strict, fapt ce uneori este respectat cu sfintenie de multi dintre dumneavoastra; acest lucru determina probleme majore, cand aveti de-a face cu diete scrise pe picior. Deci, nu va avantati sa tineti o dieta inainte de a stii despre ce e vorba.

A, si mai este o categorie de publicisti in ale dietelor, este vorba de cei ce propun diete care la prima vedere sunt foarte permisive si foarte usor de tinut. Ei bine, chiar daca nu va dauneaza sanatatii, le tineti degeaba, pentru ca n-o sa slabiti cu astfel de diete.

Daca intalniti diete de genul: dimineata - 2 felii de salam, 2 felii de paine si o bucata de unt, la pranz friptura si saalta de rosii cu castraveti, cartofi cu ou si cu branza, iar seara budinca de morocovi cu peste, ACEASTA NU ESTE O DIETA. Este un ceva scris de, nici nu stiu ce nume sa-i dau, doar pentru a-si expune elucrubatiile nocturne in programe de slabire menite sa creasca raitingul, dar, nicidecum sa produca o salbire sanatoasa sau macar o slabire.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER