CURA DE SLABIRE CU STRUGURI

Dieta in cura de slabire cu struguri


Incet, incet, strugurii isi fac aparitia in pietele bucurestene si pare a fi un an bun pentru ei, desi ploile le-au sorbit din dulceata, cantitativ va fi un an bogat pentru strugurii autohtoni.

Aroma si gustul strugurilor satisfac si cele mai alese si mofturoase gusturi, fapt ce le confera strugurilor statutul de fruct peferat, dorit si consumat atat de mase cat si de privilegiati.

In lumina acestor argumente, putem spune ca strgurii pot fi o varianta comuna de consum pentru diete, ei ocupand o plaja larga de gusturi, pfte si preturi.

Acestea fiind zise, va propun pentru astazi o cura rapida pe baza de struguri, ce poate fi abordata oricand de fiecare dintre dumneavoastra.

Structura dietei rapide pe baza de struguri:

- incepem cu o perioada de acomodare de trei zile, timp in care consumam progresiv o jumatate de kilogram de struguri in prima zi, un kilogram in a doua si 1,5 in treia;

- urmeaza 5 zile (dupa intervalul cand ne-am obisnuit digestia si metabolismul cu strguri) sau chiar 10 zile daca vreti sa slabiti rapid, fapt ce transforma dieta rapida in una drastica, in carte se consuma numai struguri, ca atare sau sub forma de suc. Se consuma in fiecare zi, fie 1,5 kilograme de struguri sau 1-2 litri suc de struguri proaspat, cantitatea maxima fiind de 3-4 kg de struguri ori 2-4 litri de suc, zilnic. Dupa ultima zi in care consumam numai struguri, ne reobisnuim gradat cu alimentele normale, consumand mai intai infuzii indulcite cu miere si alimente usoare (supe de legume calde, cartofi fierti), ajungand in 3-4 zile sa ne alimentam normal.

Recomandari in timpul curei: pentru a tine cu succes cura, este necesar in primul rand ca intotdeauna sa fim bine aprovizionati cu struguri, asa incat sa nu ramanem fara "combustibil" si sa apelam sub imboldul foamei la alimentele din frigider. Strugurii trebuie sa fie dulci, bine copti, proaspeti (sa nu fi intrat in fermentatie sau sa se fi deshidratat la soare) si parfumati. Singurul supliment care se permite pe parcursul curei sunt ceaiurile calde, neindulcite, de chimen, menta piperata ori cimbrisor, pentru a va incalzi corpul (care in aceasta perioada este mai sensibil la frig) si pentru a combate eventuala diaree sau crampele abdominale.

Efecte: aceasta cura cu struguri elibereaza organismul, il curata de toxine, elimina prompt obezitatea, regleaza metabolismul, intareste sistemul cardiovascular. Cura cu struguri curata si infrumuseteaza tenul si pielea, combate acneea, eruptiile cutanate, ajuta la vindecarea dermatozelor rebele la alte forme de tratament. In urma proceselor de dezintoxicare declansate prin aceasta cura, pielea devine stralucitoare si catifelata, surplusurile de greutate sunt cu usurinta eliminate.

Dupa cum ati observat deja, cura de struguri este in primul rand o cura de detoxifiere si apoi poate fi considerata si o cura de slabire, chiar drastica, daca vorbim de o perioada mai lunga. Strgurii pot asigura necesarul zilnic caloric in limite suportabile, fapt ce determina slabire, chiar slabire rapida. Evident ca rezultatele nu sunt vizibile in primele zile. Cura cu struguri trebuie sa fie urmata cel putin 8 zile pentru a vedea niste rezultate. Pentru o slabire accentuata este nevoie de prelungirea curei cu struguri. Nu trebuie exagerat insa; vorbim de o dieta subcalorica, deci nesanatoasa pentru intervale lungi de timp. Mai bine fragmentati cura cu struguri, lasand un interval de doua saptamani intre doua episoade de dieta.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE