RETETA IDEALA IMPOTRIVA OBEZITATII

Cum se poate vindeca obezitatea? Cum poti slabi fara diete drastice, istovitoare?



Raspunsul la intrebarea, care este reteta ideala pentru vindecarea obezitatii, este unul atipic pentru un nutritionist, corespunzand mai degraba principiilor unui antrenor de fitness, ori un profesor de sport. Raspunsul este simplu: MERSUL PE JOS.

Daca te-ai saturat de diete drastice, rapide, pastile sofisticare, costisitoare, regimuri ciudate, iti ramane intotdeauna o varianta simpla de a slabi, mersul pe jos.

Desi la noi in tara nu este o moda, totusi in tarile occidentale se practica si se poate numi ca a ajuns o moda, mentinerea formei fizice.

Desi pare dezarmant sa auzi ca trebuie sa alergi 15 kilometri pentru a consuma caloriile dintr-o inghetata cu fructe, si majoritatea oamenilor ar prefera orice pastila de slabit sau orice dieta drastica in schimbul efortului fizic sustinut, totusi, sanatatea noastra nu inseamna doar slabire. Exista alternative pentru a arde caloriile dormind 15 ore pe zi sau stand la televizore 12 ore, insa, din pacate, ziua are doar 24 de ore.

De cate calorii am nevoie intr-o zi?

Exista mai multe reguli privind calculul necesarului caloric intr-o zi. In general, acest necesar se estimeaza a fi de cca. 30 cal/kilogram corp.

Necesarul caloric pentru activitatea fizica in cazul unei persoane obsinuite, sedentare, reprezinta 30% fata de necesarul caloric bazal (necesarul caloric bazal = 24 calorii / kilogram corp).

De xemplu, daca aveti o greutate de 70 Kg, necesarul bazal va fi de 1680 de calorii, iar necesarul de repaus va fi de cca 500 calorii (cca. 30% din 1680) - in total cca. 2200 calorii pe zi.

Pentru a slabi, pentru a pierde in greutate, trebuie sa realizati o balanta energetica negativa: fie reduceti numarul de calorii care patrund in organism, ceea ce inseamna ca veti consuma mai putine calorii, fie cresteti numarul de calorii eliminate din organism, prin activitate fizica mai intensa. Doar atunci organismul va trebui sa consume din "rezerve", adica din grasimea din organism. Dar, evident, puteti combina cele doua metode, rezultatul unei slabiri frumoase va fi cu atat mai reusit. Daca veti consuma mai putin calorii si daca veti arde, prin exercitii fizice, mai multe calorii, veti ajunge sa pierdeti in greutate intr-un mod continuu si veti face acest lucru pentru o perioada lunga de timp.

De asemenea, este importat de stiut ca muschii ard grasimea. Astfel, cu cat dispunem de mai mult tesut muscular, cu atat grasimea va fi arsa mai repede si mai eficient.Acesta este unul din motivele pentru care barbatii slabesc mult mai usor si mai rapid decat femeile.

Exercitiul fizic dezvolta muschii, iar muschii ard grasimile; pe de alta parte, lipsa exercitiului fizic combinata cu o cura de slabire stricta va determina pierderea unei parti de tesut muscular. Daca aceasta situatie persista, va deveni aproape imposibil ca greutatea sa mai scada. Am auzit de nenumarate ori intrebari de felul: "de ce nu mai slabesc, desi tin aceeasi cura de slabire ca acum 2 ani"? sau "de ce nu pot sa slabesc dupa ce am nascut, desi, inainte de a ramane insarcinata, am slabit mai mult de 20 de kilograme?". Unul din raspunsurile posibile le aveti deja: pierderea masei musculare, datorata curelor de slabire drastice determina aceasta stopare a slabirii, indiferent de dieta de slabire pe care o urmezi.

In privinta activitatii fizice, pentru a slabi ai nevoie de cel putin o ora de exercitii fizice, medii ca intensitate. Pentru persoanele ce vor doar sa-si mentina greutatea, acest timp trebuie sa fie de cca. 30 de minute zilnic, de activitate fizica.

Cel mai bun exercitiu fizic si cel mai sigur, de altfel, este mersul pe jos. Inotul se afla pe locul doi, aproape de mersul pe jos. Evident, persoanele cu potential sportiv, pot opta pentru exercitii fizice mai solicitante.

Este bine ca orice repriza de efort fizic sa inceapa treptat. Nu conteaza cat de repede mergeti, ci, cat timp o faceti si ce distanta parcurgeti.

Daca vreti sa slabiti, trebuie sa va mentineti in forma. Porniti cu dreptul inainte si continuati sa va feriti de obezitate, mergand pe jos o viata intreaga. Este mai sanatos decat orice cura de slabire, decat orice dieta drastica si mai ales, decat orice pastila de slabit.

Spor la mers!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE