joi, 25 aprilie 2013

GREUTATEA IDEALA

GREUTATEA IDEALA A FEMEILOR IN FUNCTIE DE TALIE SI DE VARSTA


"Oamenii se roaga zeilor sa le dea sanatate, fara sa stie ca sta in putinta lor sa o mentina, si luptand impotriva ei prin lipsa de masura, o tradeaza prin goana dupa placeri" Democrit

Obezitatea inseamna starea greutatii corpului ce depaseste o anumita limita in raport cu inaltimea. Greutatea in kilograme trebuie sa fie egala cu numarul de centimetri peste 100, la barbati si cu zece mai putin la femei.

Greutatea ideala nu reprezinta o valoare constanta - ea depinzand in mare de estetica trupului si de moda vremii. Tinand seama de aceasta, la indivizii sanatosi nu este indicata o dieta, o cura de slabire, decat in cazul in care greutatea corporala depaseste in mod apreciabil normalul. La indivizii bolnavi, o forma moderata de obezitate poate adesea sa necesite o cura de slabire, o dieta de detoxifiere, atunci cand se banuieste ca prin scaderea in greutate, organele vor functiona mai bine.

Oricare ar fi mecanismul de producere al obezitatii, fara aport alimentar excesiv ea nu se poate instala decat in mod exceptional.

Obezitatea se manifesta nu numai prin exces ponderal ci si printr-o senzatie de oboseala, capacitate redusa de efort, transpiratii, dureri de glezne, genunchi si lombare, tulburari sexuale, tulburari de memorie, dureri de cap si palpitatii.

O cura de slabire eficienta trebuie sa ofere doar jumatate din numarul caloriilor necesare, deci in jur de 1500 calorii pe zi. Un exemplu de astfel de cura de slabire este urmatorul:

Dimineata: un pahar de apa minerala, o ceasca de cafea fara zahar si 50 g paine inegrala cu marmelada, fara zahar

Ora 10: supa slaba de carne, un ou, 2 rosii sau un mar;

Pranz: 100 g carne slaba sau 150 g peste cu 200 g legume, 200 g fructe;

Ora 16: cafea sau ceai cu lapte (100 ml), paine neagra cu 25 g unt;

Cina: 100 g carne slaba, 100 g cartofi, 50 g paine neagra, 100 g branza de vaci, un mar.

O alta cura de slabire si mai severa, consta din:

Dimineata: 200 ml cafea sau ceai, 20 g lapte, 50 g paine neagra;

Ora 10: 100 g fructe;

Pranz: 200 g carne fritpa, 200 g legume, 80 g fructe;

Ora 16: cafea sau ceai cu lapte (150 ml);

Cina: 100 g carne slaba, 100 g legume, 20 g biscuiti, 200 ml ceai si 100 g fructe.

Cele doua cure de slabire recomandate furnizeaza in jur de 1000 - 15000 calorii pe zi si necesita un oarecare repaus.

Pentru reusita unei cure de slabire, trebuie sa consumam alimente care dau satietate. 

Spor la dieta!
 

miercuri, 24 aprilie 2013

DIETA DE SEZON

DIETA RAPIDA


Cu aceasta dieta poti slabi pana la 3 kilograme in sase zile.

Profita de anotim si slabeste frumos cu o dieta de sezon.

Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara si incercam sa aratam cat mai bine si mai ales, sa ne rezolvam problema kilogramelor in plus, m-am gandit sa va propun azi o dieta de sezon, adaptata nevoilor organismului.

Stiu ca nu mai este foarte mult timp pana la vara, insa, nu trebuie sa intrati in painica, va propun un regim de slabire simplu, echilibrat si detoxifiant care va va ajuta sa mergeti la plaja fara vreo jena. Daca stai bine cu vointa, poti slabi cat trebuie cu aceasta dieta, intr-un timp bun. Totul este sa urmati cu rigoare dieta si poti slabi trei kilograme in doar sase zile.

Dieta de vara – Faza intai – Primele trei zile

Regula generala: fara painea si paste fainoase. Glucidele trebuie asimilate in cantitati mici, din legume, fructe si lactate (iaurturi doar, renuntati la laptele dulce).

De asemenea nu te cantari prea des pe timpul dietei.

Structura dietei - faza 1

Micul dejun
Imediat ce te trezesti bea un pahar cu apa sau limonada. La micul dejun consuma un iaurt degresat sau 100 grame de branza proaspata (<6% grasime) si 1-2 felii de paine integrala cu gem facut in casa.

Pranz
La pranz este recomandat sa mananci o bucata de piept de pui facut la tigaie de teflon, fara ulei, sau un file de peste, preparat in acelasi mod, sau la cuptor. Pentru garnitura alege 150 grame de legume proaspete, excluzand insa cartofii. Legumele le poti condimenta cu busuioc, usturoi sau ceapa, dar fara sa adaugati sare sau ulei. Pe langa acestea, poti consuma si un fruct proaspat sau un pahar de suc de fructe facut acasa cu storcatorul.

Gustare
Daca stomacul te impunge, dupa-amiaza nu te abtine de la o gustare usoara. Fie bei un ceai verde, mananci un fruct (exclus bananele), fie te delectezi cu o bucatica de ciocolata amaruie sau cu un iaurt degresat.

Cina
La masa de seara, trebuie sa mananci ceva usor: 150 grame de legume condimentate cu otet balsamic si 150 grame de peste. Ai voie si la o bucata de branza proaspata degresata. Dupa masa, pentru a favoriza digestia si pentru a te relaxa, da-ti un ceai de tei, de marar sau de musetel.

Dieta de vara – Faza a doua – Ultimele trei zile

Regula generala: si in aceasta faza, dieta ramane hipocalorica, fara grasimi si zaharuri, dar se reintroduc painea integrala si fainoasele. Daca slabirea produsa in prima faza ti-a provocat complicatii din punct de vedere al sanatatii, este bine sa reincepi sa consumi alimente cu continut ridicat de proteine.

Structura dieta - faza 2

Micul dejun
Bea un ceai verde fara zahar sau un iaurt degresat si mananca o felie de paine integrala cu o lingura de marmelada de casa. Pe langa acestea, poti consuma si un fruct proaspat sau un suc de fructe proaspat stoarse.

Pranz
De data aceasta, ai voie sa consumi 200 grame de legume proaspete condimentate cu otet balsamic. Carnea pe care ai voie sa o consumi, ramane cea alba: piept de pui sau peste. In plus, ai voie sa mananci orez, cartofi, soia sau fasole, 40 grame de branza si o felie de paine integrala.

Gustare
Gustarea de dupa-amiaza poate fi sub forma de ceai verde, un fruct la alegere, 50 grame de iaurt sau o bucata de ciocolata neagra.

Cina
Poti consuma 150 grame de peste sau carne alba la alegere, cu o garnitura de 150 grame de legume proaspete, fara sare sau ulei. Pe langa aceste alimente, poti adauga 40 grame de branza la alegere si o felie de paine integrala.

Dupa masa te poti delecta cu un pahar de vin rosu de calitate. Inainte de a merge la culcare, pregateste-ti o salata din fructe proaspete, excluzand insa bananele. Daca simti nevoia, mai poti bea si un ceai relaxant.

Dieta prezentata asigura aproximativ 1500 calorii pe zi si este astfel alcatuita incat sa permita realizarea unei activitati fizice si intelectuale normale.


Spor la dieta!

marți, 23 aprilie 2013

O DIETA REUSITA

DIETA CATALIN CRISAN


De pincipiu, dietele ce apar din neant nu par serioase, totusi, acele diete ce-si arata si rezultatele pot fi luate in seama si, de ce nu, demne de urmat.

Una din aceste diete cunoscute, "o dieta de vedeta" este dieta Catalin Crisan.
Avand in vedere ca in urma regimului pe care l-a tinut in timpul acestei diete i-a permis o slabire impresionanta, de aproape 30 de kilograme in 10 saptamani este demna de citit si de analizat si, ma rog, de tinut seama de ea.

Timpul de slabire nu este foarte lung, insa, a fost indeajuns se pare cu aceasta dieta pentru a favoriza topirea grasimilor din organism.

Aceasta dieta se intinde pe aproximativ 60 de zile, Folosind aceasta dieta, Catalin Crisan a slabit in 10 saptamani 32 de kilograme, in timpul dietei mancand de 5 ori pe zi.

Primele rezultate ale dietei au fost obtinute dupa 10 zile de la inceperea propriu-zisa al dietei.

Dieta Catalin Crisan este impartita zilnic in 5 mese, la o distanta de 3 ore, una de alta. Astfel nu veti simti foame niciodata, iar dupa terminarea dietei, este indicat sa mentineti 3 mese zilnice la ore fixe si sa consumati cat mai multe legume si fructe pentru a tine grasimile departe de dumneavoastra.

Inainte de inceperea dietei Catalin Crisan este de recomandat sa faceti o serie de analize medicale pentru a vedea starea de sanatate si sa urmati dieta sub supravegherea unui nutritionist. Cele 5 mese pe zi sunt obligatorii cand urmati aceasta dieta si nu aveti voie sa consumati dulciuri, alcool sub nici o forma, prajeli.

De asemenea, dieta Catalin Crisan presupune un consum zilnic de cca. 3 litri de lichid pe zi, insa nu in timpul meselor, deoarece va veti mari capacitatea stomacului.

In timpul dietei se consuma apa plata cu lamaie, ceai din plante si o cafeluta pe zi dimineata.


De asemenea, va asteptam si cu alte "diete de vedete" si cure de slabire functionale.

Cu Dieta Catalin Crisan aveti sansa de a slabi in jur de 30 de kilograme in 10 saptamani, respectand etapele dietei. Dar, retineti, orice dieta sau cura de slabire ar trebui sa fie practicata intr-un regim de supraveghere medical.

Spor la dieta!

miercuri, 17 aprilie 2013

DIETA 'CASEI'

SLABESTE SANATOS CU DIETA PROPUSA DE NOI


Cei care au probleme de greutate sunt, in general, 'experti' in ale dietelor. Majoritatea iti vor spune ca au testat tot felul de diete, care mai de care mai interesante, mai originale sau mai ciudate.

Nu exista dieta perfecta, si mai ales, nu exista o dieta aplicabila cu succes mai multor persoane. Cand ma gandesc la succesul unei diete, nu ma gandesc doar la a slabi mult intr-un interval scurt, deci o dieta rapida. Nu! Cand vorbesc de succesul unei diete ma refer la capacitatea respectivei diete de a-ti rezolva problemele de greutate, dar si de a-ti mentine aceasta greutate dupa perioada alocata dietei.

O dieta de succes inseamna sa slabesti sanatos, dar sa-ti adaptezi organismul la rezultatele obtinute prin respectiva dieta.

Ce rost are sa te chinui luni de zile cu o dieta drastica, sau sa te infometezi efectiv, pentru ca la 1-2 luni dupa ce ai oprit dieta, sa pui la loc kilogramele pierdute.

Nu vad rostul unei diete functionale doar in perioada regimului propriu-zis. Din acest motiv am incercat sa caut raspunsul la o intrebare care da tuturor batai de cap. Cum sa slabesc sanatos si, mai ales, cum sa ma mentin dupa o dieta?

Rqaspunsul nu este simplu, insa, din el s-a nascut o dieta ce poate fi adaptata fiecarui individ in parte, in sensul inclinarii balantei in lupta cu kilogramele.

Este clar ca in majoritatea cazurilor, obezitatea sub orice forma ar fi aceasta, se datoreaza unor probleme de functionare a metabolismului propriu fiecarui individ in parte. De exemplu, daca ai probleme dentare, care persista, este putin probabil sa nu fi obez.

Orice dieta ai urma, faptul ca nu rezolvam cauza principala a starii de obezitate, nu va avea succes.

Desi nu acceptam, kilogramele in plus sunt datorate de cele mai multe ori unei probleme de sanatate. Dietele, in cazul asta, pot doar sa dauneze, nicidecum sa ne rezolve problema. De aceea, ar fi bine ca inainte de a incepe o dieta, de orice fel ar fi aceea, sa faceti o vizita la medic, sa va faceti niste analize generale. Nu sariti peste stomatocolog! Dupa cum am spus, problmele dentare, sunt printre principalele cauze ale obezitatii.

Acum, daca ati trecut de aceste sfaturi si v-ati evaluat sanatatea, acceptand ca o dieta poate fi functionala si dupa terminarea ei, trebuie sa trecem la urmatorul pas. Mentalul.

Mentalul unui om care termina o dieta este foarte bun, dev ine mai increzator si mai plin de viata, nemaivorbind ca poate folosi haine nepurtate din liceu, fapt ce-i sporeste orgoliul si increderea de sine. De cele mai multe ori, aceasta euforie  postdieta nu este tocmai binefacatoare. Este bine sa constientizati rezultatele dietei simai ales faptul ca trebuie sa faceti tot posibilul sa nu mai ajungeti iar la inceputul dietei si la hainele pe care le-ati facut deja cadou.

E simplu de zis si greu de facut.

Totusi, eu cred ca o mai mare constientizare a perioadei de dupa dieta, combinata cu un bun echilibru psihologic, poate duce la schimbarea metabolismului in urma unei diete.

Daca sunteti intr-o perioada dificila a vietii, va sfatuiesc sa nu va apucati de diete. Este riscant pentru sanatatea dumneavoastra.

Acum ca am lamurit niste aspecte de atitudine pre si postdieta, putem trece la dieta propriu-zisa.

Dieta "casei"

Saptamana 1 din dieta "casei"

primele 3 zile din dieta

- mic dejun: un ou (nu prajit), 100 grame branza de vaci (slaba, cu un continut de grasime masi mic de 6%), un iaurt mic, o salata mica de legume (fara rosii)
- dupa 4-5 ore de la micul dejun puteti consuma nelimitat carne slaba (pui, vita, curcan), fiarta sau la gratar cu salata de legume crude (fara rosii).

ultimele 4 zile din dieta

- micul dejun, la fel ca-n primele 3 zile
- pranzul este la fel, doar ca se inlocuieste carnea cu pestele (se poate consuma si peste mai grasut, este foarte bun pentru continutul de Omega 3)

In fiecare zi din dieta consumati 2 lingurite de ulei si 2 litri de lichide (apa, cola light, pepsi light, fara alte sucuri, excluse sucurile din fructe de orice fel si de asemenea sunt excluse ceaiurile din fructe). Puteti consuma ceai din flori: de tei, de sunatoare, de soc.

Dupa ora 18 nu mai mancati nimic. Puteti consuma lichide.

Saptamana 2 din dieta "casei"

Consumati numai lactate (iaurt, chefir, sana) si branzeturi de vaci. Pe langa acestea aveti voie nelimitat legume crude. Programul tot pana la ora 18 a fiecarei zi din dieta.

De-a lungul intregi diete, lactatele vor avea un continut de grasime mai mic de 2,5 %, iar branzeturile vor fi sub 6%. NU consumati lapte dulce deloc in dieta.

Nu uitati de cele 2 lingurite de ulei si de cei 2 litri de lichid.

Saptamana 3 din dieta "casei"

Se va aplica doar de catre cei ce au multe kilograme de dat jos. Pentru cfeilalti care tin aceasta dieta, pot sari peste aceasta saptamana din dieta.

Meniul celei de-a 3-a saptameni din dieta se bazeaza pe supa de varza.

Pe langa supa de varza, adaugati in fiecare zi cate ceva, in ordinea pe care o doriti (ca sugestie, e bine sa lasati pentru weekend carnea si pestele).

Deci, pe langa supa de varza vom consuma, intr-o zi cartofi, in alta zi orez salbatic fiert (poate contine condimente), in alta zi un singur tip de fructe, in alta zi peste, in alta zi carne, intr-o zi lactate, una din zile (de preferat prima din saptamana) se consuma doar supa de varza.

Nu uitati de cele 2 lingurite de ulei si de cei 2 litri de lichid.

Saptamana 4 din dieta "casei"

Se repeta prima saptamana

Saptamana 5 din dieta "casei"

- o  zi fructe (un singur tip de fructe, la alegere)
- o zi legume crude (fara rosii)
- o zi lactate si branzeturi (fara lapte dulce)
-o zi orez salbatic fiert (cu condimente, se poate folosi curry, piper).
- o zi peste
- o zi carne
- o zi legume gatite (fierte sau fripte)

Saptamana 6 din dieta "casei"


In aceasta saptamana din dieta se consuma fulgi de ovaz sau porumb, cu conditia sa nu aiba continut de zahar (scrie pe ambalaj), nelimitat, cu lactate, de asemenea nelimitate (iaurt, sana, chefir, pana in 2,5% grasime).

Saptamana 7 din dieta "casei"

Se repeta prima saptamana

Din acest punct, dieta se poate relua, incepand cu saptamana a 2-a. Asta in caz ca doriti continuarea dietei pentru a mai da jos din kilograme. Evident ca veti continua dieta doar daca va simtiti in stare fizic si psihic.

Dupa aceasta dieta trebuie sa va gasiti un echilibru alimentar. Daca veti continua sa dati jos mai multe kilograme intr-un timp scurt, aveti grija sa nu treceti direct la paine cu unt dupa incheierea dietei.



Reguli dupa dieta

- renuntati la painea alba definitiv, consumati paine inegrala in cantitati reduse, 1-2 felii pe zi;
- renuntati la laptele dulce;
- faceti-va un obicei din a consuma multe lichide. Nu consumati sucuri de fructe sau ceaiuri din fructe (glucide) in combinatie cu carnea (proteine)
- nu mai combinati carnea sau orice forma de proteine cu glucidele (fructele, dulciurile), nu uitati ca rosia este fruct;
- consumati cat mai mult peste. este bogat in Omega 3 si trebuie sa echilibrati consumul de Omega 6;
- renuntati definitiv la prajelile de orice fel (intr-o tocana puteti fierbe ceapa, nu trebuie neaparat s-o prajiti);
- incercati sa pastrati obiceiul din dieta, cu cele 2 lingurite de ulei pe zi, ajuta tranzitul intestinal.

Fructele permise in dieta: mere, pere, cirese, vinsine, piersici, caise, portocale, grapefruit, zmeura, afine.

Fructele interzise in dieta: struguri, pepene, banane, ananas, fructele uscate de orice fel

Legumele interzise: fasole uscata, linte, naut, masline, mazare, morov fiert.

Nu consumati mustar, maioneze sau sosuri cu chimicale.

In timpul dietei, aveti grija, daca consumati bomboane fara zahar (pe baza de indulcitori), ca acestea sa nu fie pe baza de fructe.

Probabil mai sunt si alte amanunte care-mi scapa. Va astept cu intrebari sau clarificari de orice fel.

De asemenea, va asteptam sa impartasiti cu noi experientele dietelor sau a altor sfaturi legate de subiectele expuse pe site.

Spor la dieta!

luni, 15 aprilie 2013

DETOXIFIEREA

DE CE AVEM NEVOIE DE DETOXIFIERE?


Viata actuala este intr-o masura mai mare sau mai mica, toxica. In fiecare zi ne confruntam cu o multime de poluanti in aerul pe care il respiram, in alimentele si in apa pe care le consuma, Corpul nostru trateaza toate toxinele ca pe urgente si intra in actiune pentru a le neutraliza.

Cum functioneaza detoxifierea?

O cu ra de detoxifiere are doua efecte. In primul rand, renuntand la anumite alimente, nu mai incarcam organismul cu substante daunatoare si, in al doilea rand, ii oferim substantele nutritive care grabesc eliminarea toxinelor. Pe langa pierderea kilogramelor in exces, efectele pot fi o piele mai curata, par sanatos, unghii rezistente si mult mai multa energie. Detoxifierea are de asemenea un efect calmant asupra mintii.

Detoxifierea nu trebuie sa insemne doar o cura alimentara. Exista tratamente extreme care pot actiona impreuna cu o cura de detoxifiere, crescand astfel efectele acesteia.

Un program de detoxifiere este ideal daca in ultimul timp ati facut excese si va simtiti, bolnavi si balonati. Nu incercati un program de detoxifiere mai lung. Incercati un plan de detoxifiere pe durata unui weekend sau chiar unul de o zi, si concentrati-va asupra consumului de sucuri naturale care grabesc procesul de detoxifiere si ajuta digestia si sistemul imunitar. Detoxifierea de o zi poate fi repetata in fiecare saptamana daca doriti.

Produsele proaspete trebuie sa se afle la baza oricarui plan de detoxifiere.

Un program mai lung de detoxifiere implica mai multi pasi, pornind de la cel in care consumam doar lichide, adaugand apoi fructe si legume proaspete, legume gatite si orez brun, cereale si iaurt proaspat si in final, peste.

In timpul procesului de detoxifiere, efectele secundare ca oboseala, dureri musculare, dureri de cap si probleme de piele sunt inevitabile, pe masura ce toxinele sunt eliminate.

Dupa detoxifiere

Odata cu incetarea curei de detoxifiere va veti simti mai usor si mai putin balonati.
Va propunem o cura de detoxifiere specifica anotimpului in care ne gasim.

Detoxifierea de primavara

Varza este un excelenta pentru detoxifiere. Ajuta digestia si previne retentia fluidelor si constiparea. Este foarte utila sub forma de suc natural, deoarece elementele sale nutritive sunt mai bine asimilate cand este consumata cruda. Telina participa activ la detoxifiere, curatand eficient intestinul, varza si para curata colonul, iar telina purifica limfa.

Dieta de detoxifiere (de o zi) are la baza un suc natural alcatuit din:

- 250 grame de pere;
- 125 grame varza;
- 50 grame telina;
- 25 grame de nasturel de balta.

Toate aceste ingrediente se trec prin storcator si se serveste sucul cu gheata. Rezulta in jur de 200 ml suc natural ce se foloseste in cura de detoxifiere.

Beti de 3 ori pe zi acest suc, in ziua in care va hotarati sa tineti cura de detoxifiere. Aceasta este o monodieta, deci, nu mai mancati altceva in acea zi.


INCEPETI DIETA!

Este luni, adica este ziua potrivita pentru inceperea unei diete. Pe langa faptul ca este luni, avem toate motivele sa incepem o dieta, avand in vedere faptul ca primavara ne-a intredeschis usa de cateva zile si incepe sa-si arate roadele, la nivelul legumelor si a verdeturilor.

Nu trebuie sa ratati urzicile. O cura de urzici nu strica nimanui, fie slab sau gras, fie tanar sau batran. Este un mod placut de revigoarare a organismului dupa o lunga perioada de vegetatie din timpul iernii.

Orice dieta trebuie sa inceapa cu un plan. Va spun ca este exact momentul potrivit sa va faceti planul pentru o dieta de primavara. Suntem intr-o perioada propice din toate punctele de vedere. Avem toate motivele sa dam jos cateva kilograme inaintea vacantei de paste, cand vom manca bunatatile specifice si, deci, dieta se impune din timp. Apoi, nu uitati, mai sunt doua luni maxim pana-n vara, perioada fustitelor scurte si a hainelor lejere si transparente. Aveti nevoie de o dieta. Incepeti de azi.

Orice dieta planificata incepe lunea. Este cea mai simpla metoda de a tine o evidenta clara asupra programului de slabire sau de detoxifere, dupa caz.

Eu va propun azi o dieta simpla, si anume cura de primavara.


Sper sa va fi facut curiosi si mai ales sa va fi stimulat apetitul pentru un nou inceput. Este timpul pentru o dieta! Convingeti-va singuri!


Spor la dieta!

joi, 11 aprilie 2013

DETOXIFIEREA FICATULUI

DE CE TREBUIE DETOXIFIAT FICATUL?


Ficatul este un organ foarte important pentru corpul uman. Fiind cel mai mare organ multifunctional, functionarea lui optima sau defectuoasa are un impact major asupra asupra sanatatii noastre.

In trecut dietele de detoxifiere se tineau doar cu apa si cu post negru, nutritionistii vorbeau de o "criza vindecatoare" care, pana sa va simtiti bine, va face sa va simtiti, mai intai rau. Corpul nostru stocheaza toxinele in tesutul adipos, astfel ca atunci cand pierdem rapid in greutate, aceste toxine sunt eliberate in organism, iar ficatul -ca factor esential al detoxifierii - trebuie sa se ocupe de ele. Ideea de baza a detoxifierii este sa sprijinim si sa usuram activitatea ficatului, oferindu-i substantele nutritive de care are nevoie, si nu sa-i dam mai multe de facut!

Dieta de detoxifiere a fiactului se bazeaza in totalitate pe principiile nutritionale sanatoase. Scopul dietei este sa ajute ficatul la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor din dieta si inlocuirea lor cu substante nutritive de care ficatul are nevoie. Va propunem o dieta de detoxifiere a ficatului pe o dura de 9 zile, timp in care ficatul va continua sa elimine eficient toxinele din depozitele de grasime si sa le prelucreze, fara efecte negative.

Daca sunteti dependenti de cofeina si nu rezistati fara ea in timo ce urmati dieta de detoxifiere, va veti simti mai rau doua zile, insa apoi veti avea mai multa energie ca niciodata. Elementele dietei de detoxifiere nu ajuta doar ficatul, ci si restul organismului, inclusiv creierul.

Cele doua etape ale detoxifierii sunt scaderea nivelului toxinelor, pe care organismul se lupta sa le elimine, si cresterea nivelului de substante nutritive, de care organismul are nevoie pentru a se mentine si a-si imbunatatii capacitatea de a elimina antinutrientii.

Faza 1 de detoxifiere

Prima faza a detoxifierii ficatului, depinde, in principal de consumul unei cantitati mari de substante antioxidante. Printre acestea se numara ceapa si usutoriul, uleiul de peste, spanacul, seminte crude si nuci, broccoli, ardei gras, citrice, fructe de padure, seminte neprocesate, morcovi, piersici, pepene, cartofi dulci si dovlecei.

Acesti nutritenti lucreazxa in echipa, astfel ca este nevoie de toti pentru ca puterea lor de detoxifiere sa fie eficienta.

Faza 2 de detoxifiere

In faza a doua de detoxifiere, ficatul detoxifica substantele, atasandu-le diverse elemente, pentru ca acestea sa poata fi eliminate din organism, printr-un proces de conjugare, astfel, se urmeaza urmatorii pasi:

- mere, varza de Bruxelles, broccoli, varza si muguri de fasole;

- radacinoase si muguri;

- fructele de padure, afinele in mod special;

- ceapa, usturoi si oua;

- verdeturi, fasole, radacinoase;

Toate aceste alimente bogate in substante nutritive care ajuta la detoxifierea ficatului apar in toate retele de detoxifiere, intr-o forma sau alta.

Reguli in detoxifere:

- beti zilnic opt pahare de apa sau lichid;

- luati zilnic o lingura de seminte macinate;

- consumati zilnic o portie dintr-un amestec de verdeturi (patrunjel, marar);

- consumati zilnic un catel de usturoi, o ceapa mica, o ceapa rosie sau patru cepe verzi, deoarece contin sulf;

- consumati zilnic un suc natural preparat de dumneavoastra din unul din fructele enumerate mai sus.

Alimente interzise:

- graul;
- laptele;
- cofeina;
- alcoolul;
- grasimile saturate.

Alimente esentiale:

- o mare cantitate de apa imbuteliata

- seminte de dovleac si susan si seminte de in

- legume cu frunze de culoare verde-inchis

- legume crucifere

- ceapa

- sucuri naturale din legume

- sucuri naturale din fructe

Detoxifiere - Ziua 1

Micul dejun: musli cu amestec esential de seminte
Gustarea de 10: doua prune si sase migdale
Pranz: salata de susan
Gustarea de dupa-masa: masline si un pahar de suc natural
Cina: pilaf si fenicul si sanata mixta mare.
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Detoxifiere - Ziua 2

Micul dejun:un fruct si salata de seminte care sa includa un amestec de seminte
Gustarea de 10: humus si cruditati
Pranz: pastrav cu legume coapte, urmat de un iaurt rece
Gustarea de dupa-masa: rodie sau grepfrut
Cina: supa de legume si o lingurita de verdeturi
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

La sfarsitul zilei a doua e posibil sa aveti dureri de cap, greata senzatie de cap greu, toate acestea se datoreaza toxinelor pe care le eliminati.

Detoxifiere - Ziua 3

Micul dejun: piure de fructe cu scortisoara, care sa includa si un amestec de seminte
Gustarea de 10: avocado cu suc de lamaie
Pranz: sos pentru protectia pielii, cu paine neagra de secara
Gustarea de dupa-masa: porumb fiert si un suc natural
Cina: supa din morocvi si linte. Si lingurita de verdeturi
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Detoxifiere - Ziua 4
Micul dejun: cocteil de fructe de padure
Gustarea de 10: humus si cruditati
Pranz: supa de morocvi si linte (ramasa din ziua trecuta)
Gustarea de dupa-masa: porumb fiert si un suc natural
Cina: supa de morcov si lintge. O lingurita de verdeata
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Detoxifiere - Ziua 5

Micul dejun: salata de fructe, care sa includa si amestecul esential de seminte
Gustarea de 10: pere si o mana de nuci pecan
Pranz: sandvis pentru o piele frumoasa care sa includa si lingurita de verdeata
Gustarea de dupa-masa: guacamole cu cruditati
Cina: supa de praz, fasole si cartofi (pregatiti o cantitate dubla sa aveti si ziua urmatoare)
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Detoxifiere - Ziua 6

Micul dejun: musli cu amestec esential de seminte
Gustarea de 10: seminte de dovleac si floarea soarelui si o bucata de fruct
Pranz: supa de praz, fasole si cartofi ramsi de ziua trecuta. Adaugati o lingurita de verdeturi
Gustarea de dupa-masa: humus si cruditati
Cina: salata depurativa de fasole si anghinare
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Detoxifiere - Ziua 7

Micul dejun: piure de fructe cu scortisoara care sa includa si amestecul de seminte
Gustarea de 10:nectarine si o mana de acaju
Pranz: salata de susan
Gustarea de dupa-masa: masline si o bucata de fruct, dupa preferinta
Cina: cartofi dulci copti cu supa de fasole
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Detoxifiere - Ziua 8

Micul dejun: paine prajita fara ulei si pasta de nuci
Gustarea de 10: un mar si o mana de acaju
Pranz: supa de cruditati. Adaugati o lingurita de verdeturi
Gustarea de dupa-masa: porumb fiert si humus
Cina: ardei umpluti cu ciuperci si pasta de muguri de pin si o salata mixta mare
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Detoxifiere - Ziua 9

Micul dejun: cocteil de fructe de padure in care adaugati amestecul de seminte
Gustarea de 10: seminte de dovleac coapte
Pranz: somon cu linte, urmat de un nectar gros si detoxifiant de pere si afine
Gustarea de dupa-masa: masline si cocteil sau suc natural
Cina: salata de legume coapte care sa includa si amestecul de verdeturi.
Bauturi: suc natural de morcovi si unul de fructe de padure sau pepene, apa din abundenta, ceaiuri de plante si alternative la cafea.

Este important sa incepeti cura de detoxifiere intr-o zi de sambata, astfel o veti termina duminica.

Amestecul esential de seminte

intr-un borcan se amesteca, jumatate din borcan se umple cu seminte de in, dupa care se prepara un amestec din seminte de susan, floarea soarelui si dovleac

Acest amestec se macina si se pastreaza departe de caldura si lumina pe intreaga durata a curei de detoxifiere.

Superalimentul musli

40 g ovaz integral, o lingura de migdale sau nuca de cocos uscata macinate, o jumatate de mar mic ras, o lingura de fructe de padure, cum ar fi zmeura sau afine, o jumatate de lingurita de scortisoara macinata

Supermaestecul de verdeturi

  • un sfert de punga de nasturel  spalat si uscat
  • un sfert de punga de frunze de spanac
  • o mana de frunze de busuioc
  • o mana de frunze de patrunjel
  • o lingurita de ulei extravirgin sau ulei de seminte bogat in acixi grasi precum Omega, cum ar fi uleiul din seminte de canepa sau de in, 
  • sucul de la o lamaie
Sandvisul pentru o piele frumoasa

  • un somon file
  • jumatate de portie de superamestecuri de verdeata
  • o felie mare de paine neagra de secara
  • o lamaie stoarsa

Sos pentru protectia pielii

  • o lingurita de ulei de nuca de cocos sau o lingura de ulei de masline
  • un catel de usturoi pisat
  • o ceapa rosie tocata
  • un sfert de vanata de marime medie taiata cubulete
  • o lingura de paste de tomate
  • 200 de grame de fasole la conserva, spalata si uscata
  • doua portii de superverdeturi
Felicitari, ati incheiat cura de detoxifiere! Ficatul dumneavoastra este fericit.
Multi oameni simt dupa aceasta dieta de detoxifiere o imbunatatire a sanatatii, o crestere a nivelului de energie.
Retineti totusi ca un regim atat de strict permanent nu este nici simplu si nici necesar.

Speram ca experienta din timpul dietei de noua zile de detoxifere a ficatului va va ajuta sa va simtiti mai bine si in acelasi timp sa aflati ce fel de dieta si stil de viata vi se potrivesc. De asemenea, speram ca aceasta dieta de detoxifiere sa va ofere resursele si inspiratia de a o continua. Daca simtiti vreodata ca starea de sanatate vi se deterioreaza, repetati dieta de noua zile pentru detoxiferea ficatului. 

miercuri, 10 aprilie 2013

DESPRE OBEZITATE

VA SUPRAVEGHEATI GREUTATEA?


Dorinta femeilor de a fi zvelte, cu o silueta perfecta, nu este neaparat un capriciu, ci o problema de sanatate. De multe ori, persoane slabe, dar foarte robuste. In momentul in care depaqsim o anumita greutate nu mai ne simtim bine, ritmul cardiac se tulbura, circulatia sangelui risca sa antreneze retentia de apa, etc., deci pericolul nu este pierderea siluetei, ci pierderea sanatatii.

Dupa o anumita varsta, incepem sa depunem kilgramele si incet, incet, se instaleaza obezitatea.

Media de viata a obezilor este cu 10 ani mai mica decat a oamenilor normali.

Obezitatea este o infirmitate provocata in special de viata sedentara si de o alimentatie gresita.

Nu trebuie sa ne alarmam daca in timpul concediului sau al vacantelor de sarbatori am luat 2-3 kilograme, trebuie doar sa luam unele masuri restrictive in alimentatie. Astfel, cura de slabire voita, cu restrictii excesive, prezinta mari riscuri, daca nu este supravegheata medical. Fantezia, imaginatia si sfaturile prietenilor in ceea ce priveste cura de slabire, nu sunt intotdeauna fara urmari negative.

Obezitatea incepe cu un surplus de greutate de 10-15 % din greutatea normala. Obezitatea prezinta diferite forme: datorita unor tulburari endocrine sau neuroendocrine, obezitate ereditara, in familiile unde se mananca mult, obezitate constitutionala, obezitate alimentara, din exces de alimente sau ca urmare a unei alimentatii gresite. Alimentatia gresita nu inseamna intotdeauna a manca mult, ci si o repartitie gresita a mancarii si deci, a caloriilor necesare in cursul unei zile. Nu este vorba de ceea ce mancam ci si de cat si cum mancam. Mesele chiar daca sunt usoare, luate in graba, intr-o atmosfera incordata, pot determina obezitatea.

Daca dorim sa prevenim obezitatea si sa nu ajungem la diverse cure de slabire ar trebui sa ne luam unele masuri preventive:

- sa mancam mai multe mese pe zi, dupa sintagma "putin si des";

- micul dejun sa fie obligatoriu, fiind cea mai importanta masa a zilei;

- nu consumati mai mult de 100 g de paine pe zi si aceea daca puteti, alegeti sa fie paine inegrala sau graham;

- seara luati doar o masa usoara, si mai ales, mancati cu 4-5 ore inainte sa va culcati;

Daca totusi ati ajuns in situatia in care va indreptati spre o cura de slabire, ar fi bine sa incercati sa va schimbati unele obiceiuri si sa va adaptati modul de viata. Acesta ar fi primul pas inaintea unei cure de slabire, nu ca substituent al acesteia ci ca, mod de organizare. Nu doriti ca la sfarsitul curei de slabire sa va aflati in situatia de a da iama in toate dulciurile avute la indemana si sa va treziti cu o greutate mai mare decat aceea pe care ati avut-o la inceputul curei de slabire.

Deci, sfatul meu este, inainte de aincepe o cura de slabire, schimbati-va obiceiurile:

- eliminati din alimentatie grasimile, fainoasele si zaharul

Consumati carne slaba fripta sau fiarta - evitati carnea prajita. Renuntati la zahar si folositi inlocuitori. Eliminati orezul din alimentatie, folosinti eventual orez salbatic. Eliminati pastele fainoase. Eliminati morcovul fiert. Eliminati laptele dulce.

- ceaiul si cafeaua nu slabesc, dimpotriva, ele faciliteaza digestia, avand efecte stimulative si trebuie deci folosite moderat;

- evitati pe cat posibil constipatia: beti 2-3 litri de lichide zilnic si consumati 2 lingurite de ulei (in salate sau crud, nu pentru prajit);

Daca va inhamati totusi la o cura de slabire este bine sa o faceti vara, cand datorita caldurii apetitul este mai redus, si cura poate avea mai mult succes. De asemenea, cura de slabire este favorizata vara si de abundenta fructelor si legumelor proaspete.

O alimentatie normala trebuie sa cuprinda alimentele de baza: glucide, proteine si lipide. Numarul de calorii necesar zilnic organismului difera in functie de varsta, sex, ocupatie.

Pentru a pierde cateva kilograme, trebuie sa inlocuiti alimentele bogate in calorii prin cele care contin mai putine calorii, dar mai multe vitamine.

Nu trebuie sa slabim mai mult de 1 Kg, maxim 1,5 Kg pe saptamana, deoarece o slabire brusca dauneaza sanatatii, implicit frumusetii (muschii se lasa, piele se ofileste, apar ridurile, se deregleaza echilibrul functional, cee ce poate avea urmari grave).


SFATURI PENTRU SLABIRE


Daca am luat niste kilograme in plus si ne simtim greoaie, este bine sa adoptam imediat un regim prin care sa combatem excesul de alimente si sedentarismul. In primul rand este bine sa diminuati aportul caloric si, in al doilea rand, sa consumam energia.

Este indicat sa utilizam o diete hipocalorica, fara zahar, dulciuri si grasimi:

- se vor prefera uleiurile vegetale;

- se interzic bauturile indulcite cu zahar si bauturile alcoolice;

- o zi pe saptamana masa va fi compusa din cruditati (morcovi, salata verde, varza, telina, mere, etc.);

- o zi pe saptamana carne slaba de vita sau mare, cel mult 150 de grame;

- o zi pe saptamana lactate (fara lapte dulce). Puteti consuma iaurt, lapte batut (este bun ca reduce aciditatea), chefir, sana. Este bine totusi, pentru functionalitatea curei de slabire ca continutul in grasimi al lactatelor sa nu depaseasca 2,5%.

- Daca dorim sa ne mentinem greutatea constanta este bine sa ne urmarim in fiecare zi greutatea si sa controlam cu atentie ceea ce mancam.

O alta cura de slabire functionala, asemanatoare dietei hipocalorice este cura disociata, in care se mananca in fiecare zi altceva. Ex: o zi mere, o zi branza (sub 6%), o zi carne fripta slaba, o zi lactate (fara lapte dulce) sub 2,5 % grasime, o zi peste (fript sau fiert, nu prajit), o zi suc de rosii.
Un efect bun in curele de slabire il are sucul de ridiche neagra, neplacut la gust, insa efectul este garantat.

De asemenea, un efect foarte bun pentru o cura de slabire il reprezinta supa de varza. Aceasta supa are efectele in slabire cu atat mai bune cu cat mancati mai mult din ea.

Reteta supei de varza este simpla:

luati o varza mare, 2 Kg de rosii (sau 2 litri de suc gros de tomate bio - acest suc se gaseste in supermarketuri in sectiunea de produse bio), 2 cepe medii, un pastarnac, 2 ardei grasi, 2 legaturi de marar verde, sau marar uscat daca nu gasiti verde.

Tocati marunt toate legumele in afara de rosii, si le puneti la fiert, pentru cca. o ora si un sfert - o ora si jumatate.

Daca folositi rosii, pe acestea le tocati si le fierbeti separat, cca 40 de minute, dupa care strecurati zeama si o adaugati la supa, dupa timpul necesar de fierbere.
Daca folositi suc de rosii, il incalziti intr-o cratita separat pe aragaz si-l adaugati la supa tot dupa timpul necesar de fierbere.

Inainte sa luati supa de pe foc potriviti din sare si adaugati mararul.

Trebuie sa repet pentru ca este foarte important: cu cat consumati mai multa supa cu atat are mai mare efect cura de slabire.

luni, 8 aprilie 2013

DIETA MONTIGNAC

DIETA MONTIGNAC - MANANC, DECI SLABESC



"Planul meu de alimentatie este singura dieta perfect echilibrata, propunand carbohidratii corecti si lipidele corecte"

De ce ne ingrasam?
Oamenii iau in greutate nu din cauza ca mananca prea mult, ci pentru ca mananca alimente gresite, care fac ravagii in organism sub forma obezitatii, diabetului si bolilor cardiovasculare.

In razboiul contra grasimilor, singura grupa de alimente care ne preocupa cu adevarat o reprezinta carbohidratii; ele facand tema principala a dietei Montignac.
Carbohidratii sau glucidele reprezinta o categorie foarte importanta de nutrienti, utilizati in organism, in principal pntru rolul lor energetic. Alimentele bogate in zaharuri determina o crestere a nivelului de zahar din sange.

Ceea ce diferentiaza o persoana supraponderala de o persoana slaba este faptul ca ultima are un pancreas care secreta exact cantitatea de insulina necesara pentru a aduce un nivel ridicat al zaharului din sange la valorile sale normale. Supraponderalii nu se bucura de aceleasi lucruri. In loc sa elibereze cantitatea potrivita de insulina, pancreasul va secreta mai multa - cateodata mult mai multa.

Daca sunteti supraponderali, probabil sunteti dependenti de carbohidratii rai.

Indicele glicemic (IG) masoara cata glucoza este absorbita in sistemul circulator dupa consumul unui carbohidrat. Fiecarui carbihidrat ii este alocat un numar in indicele glicemic sau IG. Numarul indica ce proportie din continutul total de zahar din alimente este absorbit in sistemul circulator. Cu cat mai mare este numarul, cu atat mai mare este si proportia. De exemplu, plantele leguminoase au un IG scazut, pentru ca numai 25% din continutul lor de zahar este absorbit.

Carbohidratii "rai" in dieta Montignac
Acesti carbohidrati care produc o crestere mare in nivelul zaharului din sange , de exemplu: cartofii, painea alba, orezul alb si alte mancaruri rafinate. Ele au un indice glicemic mare, de peste 50.

Ce este un IG bun conform dietei Montignac
Alimentele cu IG scazut si foarte scazut, sunt carbohidratii buni, in timp ce alimentele cu IG mare si foarte mare sunt carbohidratii rai.

- IG-ul foarte scazut - dieta Montignac
IG-ul cu o valoare mai mica de 35. Acesta duce la pierderea in greutate.
Alimentele din aceasta categorie sunt: legume precum varza, conopida, brocoli, dovlecei, vinete, spanac, fructele precum mere, pere, piersici si cirese, cereale si plante leguminoase cum ar fi lintea, orezul salbatic.

- IG-ul scazut - dieta Montignac
IG-ul cu o valoare intre 35 si 50.Acest indice glicemic previne ingrasare.
Alimente: cartofi dulci, orezul brun, orezul Basmatti nerafinat, pastele din faina integrala, spaghetele gatite al dente, painea integrala, kiwi si strugurii.

- IG-ul ridicat - dieta Montignac
IG-ul cu o valoare intre 51 si 65. Acest indice glicemic ingrasa.
Alimente: pastele suprarafinate, stafidele, porumbul, grisul rafinat si dulceata preparata cu zahar.

- IG-ul foarte ridicat - dieta Montignac
IG-ul cu o valoare mai mare de 65. Acest indice glicemic ingrasa mult.
Alimente: painea alba, orezul alb lipicios, prajiturile cu orez, cartofii albi, pop-cornul si fulgii de porumb.

"Puteti reduce indicele glicemic al unui aliment bogat in amidon, gatit prea mult, lasandu-l sa se raceasa si mancandu-l rece."

De ce da rezultate Dieta Montignac?

a. Dietele sarace in calorii incetinesc ritmul in care corpul arde caloriile pentru a elibera energie, favorizand invariabil luarea in greutate dupa ce dieta a aluat sfarsit;

b. surplusul de greutate apare atunci cand pancreasul raspunde excesiv la glucoza din sange producand prea multa insulina;

 c. indicele glicemic este un sistem ce masoara cantitatea de zahar pe care organismul o absoarbe din carbohidrati;

d. carbohidratii buni au valoare IG de 50 sau mai mica;

e. carbohidratii rai au valoare IG peste 50 si determina o reactie puternica a insulinei, care contribuie la luarea in greutate.

f. proteinele sunt substante de baza ale vietii si pot facilita pierderea in greutate. Ele contin o cantitate neglijabila de zahar si nu sunt masurate de indicele glicemic.

g. Grasimile bune sunt grasimile nesaturate; acestea se gasesc in pestele gras si in uleiurile begetale. Pentru ca sunt diferite ca structura de tesutul adipos uman, ele nu sunt transformate usor in tesut gras.

h. Grasimile rele sunt cele saturate si se intalnesc in produsele animale precum untul. Evitati-le mai ales cand mancati carbohidrati cu IG mai mare de 50. Aceasta combinatie poate ingrasa foarte mult.

i. O dieta cu IG scazut va va ajuta sa va controlati greutatea prin suprimarea hiperglicemiei si a hiperinsulinismului. Veti slabi cu atat mai mult cu cat consumati mai multe alimente cu IG scazut.

Regulile Dietei Montignac pentru o slabire rapida

1. nu sariti peste nicio masa, in special peste pranz. Mancati pana va saturati si amintiti-va ca numararea caloriilor este inutila. Urmati principiile de baza mancand trei mese echilibrate pe zi.

2. exista doua optiuni pentru micul dejun. Prima, micul dejun cu carbohidrati si proteine, poate contine paine bogata in fibre, dar nu si grasimi saturate. A doua optiune, micul dejun cu proteine si lipide, exclude carbohidratii. Deoarece aceasta masa este bogata in grasimi saturate, nu ar trebui s-o aveti in meniu decat de doua ori pe saptamana.

3. sunt doua tipuri de pranz si cina. Prima optiune e masa cu proteine si lipide, consistenta in proteine si carbohidrati cu un IG de 35 sau mai mic.l Optiunea a doua, masa cu carbohidrati bogati in fibre, contine carbohidrati cu un IG de pana la 50, dar nu si grasimi saturate.

4. mancati pana la patru mese cu carbohidrati bogati in fibre pe saptamana. Mesele pot sa contina carbohidrati cu un IG de pana la 50 dar trebuie neaparat sa aiba putine grasimi saturate.

5. pranzul si cina sunt foarte asemanatoare, insa cina dumneavoastra ar trebui sa fie mai usoara decat pranzul, adica ar treebui sa contina mai putina grasime si carne si mai multe vegetale cu IG scazut.

6. eliminati zaharul sub toate formele lui, nu numai deserturile, ci si carbohidratii cu IG ridicat care s-ar putea sa contina zahar ascuns, de exemplu bauturile, supele, gemurile si diversele condimente.

7. evitati cofeina, deoarece ea determina pancreasul sa secrete insulina. Asadar fara cafea, sucuri cu cofeina si ceaiuri negre puternice; in schimb, bei ceai slab de plante, cafea decofeinizata si apa.

8. limitati consumul de alcool si nu beti niciodata pe stomacul gol. Aveti voie un pahar de 10 cl de vin sau un pahar de 10 cl de bere la pranz sau cina, cu conditia sa luati o gustare cu proteine si lipise sau sa fi mancat ceva inainte sa beti prima inghititura.

9. evitati sa mancati grasimi saturate in combinatie cu carbohidratii cu un IG de peste 35. Este admisa o cantitate mica de grasimi monosaturate, cum ar fi uleiul de masline, sau grasimi polisaturate, intalnite in pestii cu carne grasa, cum e somnul. Uleiul de peste nu ingrasa.

Deviza dietei Montignac: "mananca de placere, mentine-te in forma"


EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.