DE CE UNII OAMENI DAU GRES CU DIETELE?

De ce unii oameni nu pot sa slabeasca, de ce nu pot tine unele diete, de ce anumite diete nu determina slabirea pentru anumiti inidivizi?


Acestea sunt cateva intrebari pe care vi le-ati pus la un moment dat si dumneavoastra, cei ce ati incercat probabil diverse metode de slabire, mai mult sau mai putin conventionale.

Chiar daca stiti probabil ca dietele nu sunt unanim functionale, totusi, uneori este greu de crezut de ce tinand o anume dieta nu slabesti deloc. Exista oameni la care majoritatea dietelor nu functioneaza. Exista oameni ce dau gres de fiecare data cand incearca o anumita metoda de slabire.


Unul din motivele pentru care unii oameni dau gres cu dietele este acela ca nu duc o dieta pana la capat, iar acest lucru se datoreaza in special datorita caracterului restrictiv al majoritatii dietelor de slabit. Pentru aceasta grupa de indivizi sunt recomandate dietele mai putin restrictive, dietele ce permit consumul unei cantitati de mancare suficiente pentru a atinge starea de satietate.

Una dintre dietele cunoscute, care nu obliga la restrictii majore este dieta South Beach, dieta de care noi am mai discutat si cu alte ocazii.

Un avantaj major al acestei diete South Beach este acela ca nu te obliga sa renunti la tot ce-ti place, te incurajeaza sa mananci pana la satietate, sa luati cate o gustare de cate ori simtiti ca va este foame.

Multe dintre dietele pentru slabit nu determina probleme de tinere propriu-zisa a regimului alimentar, ci, determina efecte negative dupa finalizare, ori dupa obtinerea anumitor rezultate satisfacatoare. De exemplu, daca esti intr-o dieta si observi ca ai slabit mai mult de 2/3 din ce ti-ai propus, s-ar putea sa-ti treaca prin cap ca ai slabit suficient si ar fi bine sa intrerupi dieta, mai mai mult, sa te si apuci de recuperat mancand alimentele interzise pe timpul dietei. Acelasi lucru se intampla si cu multi din cei ce incheie cu succes o dieta, insa, datorita satisfactiei ca au slabit nu se pot abtine de la manca toate alimentele interzise in dieta, incercand sa recupereze in cateva saptamani tot timpul pierdut in perioada de dieta. Evident, acest "efort" de recuperare inseamna revenirea kilogramelor in plus intr-o maniera de care veti fi mai mult decat neplacut surprinsi.

Ca in orice domeniu, si in dieta, moderatia este cuvantul de ordine, atat in dieta cat si dupa finalizarea ei. Trecerea de la o dieta la o alimentatie normala trebuie sa se faca cu un regim tranzitoriu care sa permita organismului revenirea la capacitatea de procesare de dinainte de dieta, cel putin. Apoi, oameni buni, daca mancati la fel ca inainte de dieta, veti ajunge in aceasi situatie. Nu exista o dieta perfecta care sa determine schimbarea permanenta a metabolismului, ba mai mult de atat, nici nu este sanatos sa existe, pentru ca fiecare organism se simte bine intr-o anumita stare, iar daca noi incercam sa-i impunem cu de-a sila jumatate din kilogramele pe care el le "doreste", s-ar putea sa ne stricam sanatatea mai mult decat ne-am astepta. Din acest motiv, trebuie sa gasiti moderatia in slabire, ca in orice alta situatie de viata, daca doriti. Nu trebuie sa aspirati la 40 de Kg, daca stiti ca sunteti un mancacios fara leac; incercati sa va puneti tinte mai accesibile, mai usor de atins. Este mai sanatos sa slabiti moderat si sa va mentineti in acelasi trend decat sa va dereglati organismul iremediabil.

Deci, inca o data, atentie la cei ce dau gres in timpul si dupa finalizarea dietelor, nu incercati sa va puneti de-a curmezisul propriului organism. Apoi, oameni buni, si mai ales femei, nu tindeti toate catre 40-50 de Kg, pentru ca unele dintre dumneavoastra aveti o osatura mult mai grea decat altele. Pentru cei cu o osatura mare, grea, depasirea unui prag de slabire inseamna efectic stricarea sanatatii. Nu puteti sa slabiti pana la 40 de Kg, daca aveti 1,80 si o osatura mare si grea. Stabiliti-va standarde pe care le puti atinge si nu va lasati impresionati de moda, de cine stie ce dieta minuna, de barfe sau de cine ce mai stiu ce alte aberatii.

Aici (http://clubdiete.blogspot.ro/2013/08/controversa-greutatii-ideale.html) gasiti un articol de-al nostru mai vechi unde puteti sa va stabiliti cu aproximatie idealul de greutate in functie de sex, inaltime si osatura.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE