CAT SI CUM ESTE SANATOS SA SLABIM?

Daca va intrebati cat de rapid puteti sa slabiti astfel incat sa nu va stricati sanatatea, iata mai jos cateva raspunsuri


Prin natura imprejurarilor, in lume, exista o sumedenie de retete de slabit, diete care mai de care mai rapide, mai eficiente si mai...

...Si mai nesanatoase!

Ei bine, daca v-ati intrebat cat de repede puteti sa slabiti, astfel incat sa nu va dati peste cap sanatatea, aflati ca ritmul nu este favorizant celor ce doresc sa slabeasca ultra-rapid. O slabire sanatoasa se invarte in jurul la 5-8 Kg pe luna, socotind cam la 1,5-2Kg pe saptamana.

Persoanele ce doresc sa slabeasca un numar mai mare de kilograme trebuie sa se inarmeze cu rabdare de la inceput, altfel vor esua de fiecare data cand se vor apuca de un regim de slabire. Daca respectivele persoane ar sti ca o slabire sanatoasa inseamna sa slabesti pana la 8 kilograme intr-o luna (maxim), acest lucru stiindu-l de la inceput, atunci, din punct de vedere mental acele persoane ar fi mult mai impacate cu situatia si mult mai deschise spre acceptarea unor conditii drastice pe o lunga perioada de timp.


Ideea pe care vreau sa v-o impartasesc aici este aceea de a va organiza perioadele de diete, astfel incat sa stiti de la inceput la ce sa va asteptati si sa nu sperati la diete rapide spectaculoase. Este posibil sa gasiti o dieta rapida drastica, insa, cu siguranta pe termen lung este nesanatoasa.

Ritmul de slabire al unei persoane este unic. Barbatii slabesc mult mai repede decat femeile pentru ca consuma mai multa energie decat acestea, iar metabolismul lor este mult mai activ decat cel al femeilor, motiv pentru care, barbatii se vor afla mereu la limita superioara a slabirii, adica in apropierea celor 8 kilograme (ba chiar mai mult) pe luna.

Perioadele de inceput dintr-o dieta sunt in general cele mai active din punctul de vedere al pierderii kilogramelor. In primul rand, in prima parte dintr-o dieta, din stomac se elimina o cantitate substantiala de alimente si nu se mai ingurgiteaza o cantitate echivalenta, apoi, organismul nefiind adaptat unui asemenea regim strict, reactioneaza mult mai rapid la scdhimbare, deci, energia consumata este mare, lucru ce induce pierederea unui numar destul de insemnat de kilograme. Pe masura ce organismul se obisnuieste cu un regim alimentar mai restrictionat, acesta se adapteaza, deci, scade numarul de kilograme pe care-l vom slabi. Apoi, ritmul de slabire pe parcursul unei diete difera foarte mult de la individ la indivd. Daca va imaginati o curba pe un grafic, in functie de individ putem avea o panta ascendenta, ori constanta, ori putem avea mici oscilatii egale ori variate. Ce inseamna acest lucru? De exemplu: unii oameni slabesc in jur de 1,2-1,5 kilograme pe saptamana de la inceputul pana la sfarsitul dietei, cu mici variatii. Altii slabesc 8 kilograme in prima saptamana, iar apoi au si saptamani in care iau in greutate, nu mult e adevarat, dar pot exista si saptamani cu cresteri de greutate (pana la un kilograme), in conditii de dieta.

Variatiile scaderii in greutate sunt datorate multor factori, incepand cu perioadele de menstruatie la femei, cand acestea iau in greutate, in special datorita acumularii de lichide din timpul ciclului menstrual. Din acest punct de vedere, este indicat ca dupa finalizarea acestei perioade de menstruatie, femeile sa incerce o eliminare de lichide mai accentuata, fie band ceaiuri antiadipoase, fie printr-o hrana corespunzatoare, de exermplu puteti consuma pesmeti bogati in fribre, pesmeti ce vor absorbi lichidele.

Ca sa incheiem, este important sa constientizati ca slabirea unui numar mai mare de 8 kilograme pe luna inseamna stricarea sanatatii, deci, trebuie sa va organizati dietele astfel incat sa obtineti o slabire rapida in limitele mentionate, dar sanatoasa pe termen lung.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER