DIETA DISOCIATA SI EFECTELE EI

Cum putem sa urmam o dieta disociata astfel incat sa aiba efecte si dupa


Stiti cu totii ca o dieta disociata inseamna un regim alimentar in care se consuma pe o anumita perioada de timp, anumite alimente, de obicei unul.

Dieta disociata este unul destul de buna atunci cand vrem sa dam jos un numar mare de kilograme intr-un timp rapid. Efectele acestei diete sunt vizibile destul de rapid. Si totusi, chiar daca rapid inseamna pentru multi dintre cei ce tin o dieta, bine, pentru sanatate nu este chiar indicat sa tii o dieta disociata pentru mult timp, pentru ca-i ingradesti practic organismului accesul la diversi nutrienti necesari.


Un regim alimentar disociat este totusi indicat atunci cand este vorba de un numar redus de kilograme pe care vrem sa-l dam jos. Daca ne gandim la un numar mare de kilograme, trebuie sa gasim o dieta disociata care sa nu ne dea peste cap sanatatea, chiar intr-un mod iremediabil.

Pentru cei ce vor sa slabeasca, cum ziceam mai sus, un numar redus de kilograme, este indicat sa aleaga o dieta disociata pe zie.

Astfel,o dieta disociata pentru o persoana ce vrea sa slabeasca pana in 10 kilograme, poate fi urmatoarea:

- ziua 1: fructe, cu exceptia bananelor, fructelor confiate;

- ziua 2: orez, fiert cu verdeturi, sare si mirodenii, puteti adauga si ulei, cat sa nu depasiti 2 lingurite de ulei pe zi;

- ziua 3: lactate: lapte batut, iaurt, sana, chefir - sa nu depasiti 3% grasimea lor, si nici cantitativ 2,5 l;

- ziua 4: sucuri naturale din fructe - preparate de dumneavoastra, pastrati inclusiv pulpa fructelor; nu consumati sucuri din comert, nu adaugati zahar, alegeti fructe proaspete si pe cat posibil asigurati-va ca sunt crescute sanatos;

- ziua 5: legume - puteti manca: salata, mazare, rosii, morcov, praz, sfelca rosie, conopida, fasole verde, ridichii, broccoli, gulii. Puteti sa va faceti salare mari, puteti sa va gatit legumele la gratar sau la cuptor, fara ulei ori alta grasime, puteti sa le preparati la abur;

- ziua 6: peste - fiert sau la gratar, fara sosuri ori alte adaosuri;

- ziua 7: supa de varza: in ce cantitati doriti, dar este indicat sa consumati cat mai multa supa de varza.

Pentru cei ce vor sa slabeasca un numar mare de kilograme, ajutandu-se de o dieta disociata, haideti sa vedem ce ar insemna un asemenea regim alimentar pe o perioada mare de timp, de exemplu, pentru 90 de zile.

Am mai spus-o cu alte ocazii si o repet, o slabire armonioasa nu ar trebui sa depaseasca 1,5-2 kilograme pe saptamana. Deci, daca socotim, la luna un numar de 4,5 - 6 kilograme, vom obtine pentru cele 90 de zile de dieta disociata, o slabire de aproximativ 15 - 18 kilograme.

O astfel de dieta disociata pe care o urmam un interval mai lung de timp, trebuie sa ne asigure necesarul nutritiv de care organismul are atata nevoie, in special pe partea de diversitate, nu neaparat de numar de calorii. Multi dintre cei ce urmeaza dietele fac greseli in a considera ca un numar redus de calorii inseamna ceva rau pentru sanatate. In fapt, nu asa se pune problema. Trebuie sa vedem de fapt ce fel de alimente consuma, cat de diversificat o facem, astfel incat sa acoperim tot spectrul necesar organismului. De exemplu, daca va ganditi ca zincul nu conteaza in organism, atunci, veti avea in timp probleme cu caderea parului. Zincul il putem lua din kiwi, de exemplu sau din diverse tipuri de peste. Acesta este doar un exemplu, insa, unul destul de eleocvent.

Reveninind la dieta disociata de 90 de zile, iata care este structura:

- o zi de proteine: carne fiarta, oua, branza, cascaval. Unui asemenea meniu ii asociem salate (fara rosii), este indicata salata verde, castravete, ardei, ceapa, chiar si ciuperci crude, rdichii. Adaugati 2 lingurite de ulei in salatate pentru a ajuta tranzitul intestinal.

- o zi de fibre: orice fel de legume si verdeturi, crude sau fierte, cu adaos de condimente, insa, cu moderatie.

- o zi de carbohidrati: paste integrale cu condimente sau bulion de rosii, cartofi fierti in apa cu plante (mararul este bun), pesmeti (Wasa), fructe din belsug (fara banane, struguri, fructe confiate);

Aceste zile se repeta de cate 10 ori in dieta de 90 de zile disociata.

Nu uitati de cei 2 litri de apa plata pe care sa-i consumati zilnic. Puteti sa consumati ceai de fructe doar in zilele in care aveti fructe in meniu. Nu consumati ceai de fructe in zilele cu proteine sau fribre.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE