DESPRE DIETA SUGAR BUSTERS

Cel mai natural mod de slabire este cura anti-zahar


Daca v-ati propus sa slabiti si vreti cu adevarat acest lucru, ar fi bine sa alegeti o dieta "Sugar Busters", adica una din care sa eliminati definitiv zaharul.

Chiar daca aceasta nu este propriu-zis o dieta, eliminarea zaharului din regimul zilnic alimentar, reprezinta primul pas catre o viata sanatoasa. Un regim alimentar din care scoateti zaharul este un regim prin care sigur veti elimina kilograme in plus.

Dieta "Sugar Busters" este in fapt un stil de viata, mai mult decat o dieta, iar componenta principala consta in eliminarea zaharului din consum. Autorii acestei diete, anume, H. Leighton Steward, dr. Morrison C. Betheea chirurg cardio-vascular, dr. Samuel Andrews medic endocrinolog si dr. Luis Balart medic gastroenterolog isi bazeaza aceasta metodologie pe niste explicatii stiintifice.


Ideea ar fi ca utilizarea zaharului conduce la producerea de insulina, insulina care opreste efectic ritmul slabirii. In aceasta directie, cei patru autori au promovat un regim de slabire ce se bazeaza pe: 30% proteine, 40% grasimi si 30% glucide. Timp de doua saptamani numarul de calorii ce trebuie consumat este de 1200 de calorii la femei si 1400 la barbati. In acest rastimp sunt eliminate din alimentatie toate dulciurile, dar si fructele cu un continut bogat in zaharuri (fructele uscate, strugurii, bananele, etc).

Se pare ca la baza efectului de ingrasare stau carbohidratii, cei care determina ridicarea nivelului de glucoza in sange, fapt ce conduce la producerea de insulina in exces, iar organismul in loc sa transforme aceasta glucoza in sursa de energie, o depoziteaza sub forma de grasime. In acest mod se creaza depozitele de grasime din organism, in special la nivelul abdomenului si al coapselor, mai ales la femei. Deci, doamnelor, daca doriti sa scapati de depozitele de grasime din jurul abdomenului, al coapselor si al bratelor, sistati consumul de dulciuri de orice fel (cele care contin zaharuri). Incercati pe cat posibil sa folositi indulcitorii (fara zaharoza).

Deci, daca eliminam zaharul din alimentatie, asa cum ne indica aceasta dieta Sugar Busters, vom determina o crestere a glucagonului, celalalt hormon produs de pancreas care va produse efectiv topirea si eliminarea depozitelor de grasime. De asemenea, autorii ne atrag atentia ca reducerea consumului de zahar poate preveni si aparitia diabetului zaharat, datorita mentinerii unei nevoi scazute de insulina, prin aceasta stopare a consumului de zahar.

Daca doriti sa urmati aceasta dieta "sugar busters", trebuie sa va organizati un plan de bataie, timp de cel putin doua saptamani. In primele doua saptamanai aveti voie sa consumati 1200 de calorii - femeile si 1400 de calorii - barbatii.

Alimentele ce pot fi consumate pe timpul dietei:

- carnea slaba;
- pestele si fuctele de mare;
- ouale;
- alunele si untul de alune;
- maslinele si uleiul de masline;
- laptele degresat, iaurtul si smantana degresata, fara adaosuri de zahar;
- maioneza si alte sosuri dressing fara adaos de zahar;
- indulcitorii artificiali.

Alimente ce nu trebuiesc consumate pe timpul dietei:

- painea alba;
- pastele;
- orezul;
- produsele fainoase si produsele de patiserie;
- cartofii si chips-urile;
- zaharul si orice produs in care se adauga zahar;
- gemurile, jeleurie, marmeladele, budincile;
- bananele, in special cele coapte;
- strugurii;
- ananansul;
- stafidele;
- mierea;
- siropurile;
- dressingurile pentru salate sau alte sosuri cu adaos de zahar;
- bauturile din fructe cu adaos de zahar;
- alimentele de tip fast-food.

 Alimente permise moderat, dupa primele doua saptamani de dieta:

- sucurile din fructe proaspat stoarse;
- bauturile indulcite cu indulcitori artificiali;
- ciocolata cu continut crescut de cacao, cel putin 60%;
- fructele pasate;
- morcovii;
- untul, smantana si branza;
- bauturile pe baza de cofeina;
- cantitati mici de inghetata neindulcita.

Dupa primele doua saptamani de dieta, puteti sa continuati crescand numarul de calorii cu cate 50, la fiecare doua saptamani, pana veti ajunge la un echilibru in raport cu greutatea dorita. Puteti foarte simplu sa va determinati greutatea normala si in functie de ea sa va stabiliti necesarul caloric. Gasiti si la noi pe site un calculator de gen, unde puteti lesne sa aflati care este necesarul caloric raportat la greutate pe care doriti sa o atingeti.

Daca adaugand cate 50 de calorii la doua saptamani, nu ajungeti la greutatea dorita, dar atingeti necesarul caloric pentru respectiva greutate, puteti sa reluati dieta de la inceput, urmand exact aceleasi etape, inclusiv cu primele doua saptamani restrictive.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE