ULTIMA MODA IN DIETE - CEAIUL DE GHIMBIR

Ultima noutate in materie de slabire este cea bazata pe ceaiul de ghimbir


Dieta bazata pe ceaiul de ghimbir este una destul de noua, cunoscuta in ultimul timp din cauza aceluiasi celebru dr. Oz.

Se spune ca ghimbirul este benefic pentru sanatate, avand un puternic efect antiinflamator, dar si de intarire a organismului, deci un bun produs folosit pentru imunitate.

Ghimbirul s-a demonstrat ca este foarte bun in digestie, mai precis stimuleaza figestia, fapt ce determina si eliberarea unor enzime importante cu rol in absorbite a nutrientilor alimentar, caz in care are loc si slabirea.


Se spune despre ghimbir ca cu cat consumi mai mult, cu atat slabesti mai mult.

Poti sa conumi ghimbirul sub forma de ceai sau poti sa-l folosesti ca pe un condiment la salate. Ghimbirul o sa devina in curand aliatul tau de pret in slabire. Pentru o dieta de lunga durata, specialistii recomanda adaugarea unui praf de ghimbir in fiecare pahar de apa consumat, alaturi de un sfert de lamaie mica (la un pahar de 200 ml).

Ghimbirul este, daca nu stiati, un condiment, intalnit indeosebi in bucataria asiatica. S-a descoperit de curand ca ghimbirul este foarte bun in eliminarea kilogramelor in plus, ca este in fapt un aliment minune pentru o dieta de succes. Ghimbirul poate fi folosit in salate, in diverse mancaruri, ca de exemplu la condimentarea fripturilor ori ale orezurilor.

Functiile ghimbirului in slabire:

- regleaza tranzitul intestinal;
- accelereaza tranzitul intestinal;
- uleiurile volatile din ghimbir ajuta la arderea grasimilor din organism;
- relaxeaza tractul intestinal;
- diminueaza senzatia de foame;
- ajuta la detoxiferea si energizarea organismului.

Ghimbirul are pe langa aceste utilitati pe care noi le-am sublinitat, legate de slabire, o multime de alte intrebuintari legate de imbunatatirea starii de sanatate. Spre exemplu, ghimbirul este util in combaterea racelilor, in reducerea colesterolului, in reducerea inflamatiilor si a durerilor legate de artrita, etc.

Specialistii ne recomanda, ca pentru o cura de slabire cu ghimbir sa:

- consumam in fiecare dimineata o cana de 200 ml de apa cu praf de ghimbir si un sfert de lamaie mica sau o cana cu ceai de ghimbir si un sfert de lamaie mica;

- inainte de fiecare masa, cu jumatate de ora consuma o astfeld e cana, fie de apa cu praf de ghimbir si lamaie, fie de ceai de ghimbir si lamaie;

- consuma cel putin de doua ori pe saptamana ghimbir in salate, orez ori friptura;

- intre mese bea un pahar de suc de morcovi alternand cu suc de grapefruit, cu o bucatica de ghimbir;

- consuma in aceasta perioada mancaruri naturale, fara prajeli, fara grasime, fara fainoase;

Retete de ceai cu ghimbir:

- ceai de ghimbir cu usturoi: o radacina de ghimbir de marimea unei nuci si 2 catei de usturoi. Se curata usturoiul si ghimbirul se taie in felii subtiri. Se pune usturoiul si ghimbirul intr-un borcan si se toarna apa clocotita, dupa care se pune capacul. Se strecoara si se bea continutul borcanului (400 g) pe parcursul zilei.

- ceaiul de ghimbir cu portocale: se da prin blender o lingura de radacina de ghimbir tocata, cateva frunze de menta si un praf de scortisoara. Se pune intr-un borcan si se toarna apa clocotita peste. Se lasa la infuzat cca. 30 minute, apoi se amesteca cu sucul de la o portocala. Se consuma acest ceai pe parcursul unei zile.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER