Avantajele si dezavantajele unei diete organice

In ultima vreme, din ce in ce mai multi nutritionisti ne recomanda dietele organice


Da, este adevarat ca produsele organice pot fi sanatoase pentru organism, pot sa ne furnizeze un surplus de energie, pot sa ne ajute chiar si sa slabim, pot sa ne imbunatateasca sanatatea si mai au si multe alte avantaje nedescoperite inca.

Si totusi, nu uitati ca traim intr-o tara in care, este dificil sa ai incredere, ca desi catalogate drept organice, vei consuma niste alimente cu adevarat sanatoase.
Zici ca mergi in piata si cumperi de la tarani produse naturale, fara diverse componente chimice periculoase. Si totusi, trebuie sa va informez, pentru cine nu stie deja, la tara oamenii s-au schimbat destul de mult. Agricultura de astazi, in multe zone din Romania, se practica aproape exclusiv cu adaos de substante chimice, unele necontrolate, ajunse la destinatie prin metode dintre cele mai neortodoxe.

In fine, cu alte cuvinte, este greu sa stii ce cumperi, daca ce cumperi este cu adevarat sanatos ori chiar periculor pentru sanatate.

Chiar si taranii folosesc mai nou tot felul de substante pentru distrugerea insectelor, pentru cresterea productiei, pentru fertilizare, etc. Mai mult de atat, multi o fac dezorganizat, dupa ureche, dupa intuitie, astfel ca, in loc sa cumperi ceva curat, nepoluat, ajungi sa mananci rosii imbibate cu cine stie ce substante chimice periculoase.

Sincer, a inceput sa-mi fie frica de ce aud, parca in jurul nostru tot mai multi oameni se imbolnavesc de cancer, boala care parca a luat o teribila amploare la noi, ori or fi din cauza ca stirile circula mai rapid acum decat alta data...

Oricum, o dieta organice, ca tot ni se recomanda peste tot sa consumam alimente proaspete organice, fara aditivi, fara diverse substante, este dificil de urmat, tocmai din cauza ca nu avem nici macar un minim control al calitatii acestor produse.

Produsele organice comercializate au de cele mai multe ori calitate indoilnica. Este dificil sa aflii macar partial, daca un produs are diverse componente nocive. Spre exemplu, am vazut recent pe internet un studiu despre aditivii din paine, si cineva se lauda ca painea lor are doar 5 aditivi, spre edeosebire de alta marca. Doamne - Dumnezeule, dar painea aia, in afara de faina, apa, sare si drojdie, de ce ar mai avea si alte componente? Daca tot este considerat aliment de baza, daca tot i-au redus TVA-ul, de ce nu se asigura acest stat si ca nu ne vom imblnavi mancand paine cu zeci de aditivi? Ma rog, pana la urma, las in treaba autoritatilor aceste intrebari, dar va indemn sa fiti mai cu bagare de seama in privinta alimentelor pe care le consumati.

Apoi, nu va uitati doar la partea frumoasa a lucrurilor si nu credeti ca daca achizitionati din piata de la tarani, totul este natural si sanatos.

Ni se spune de catre specialistii in nutritie sa evitam consumul de chimicale. Ei, da. Dar, cum? Cum sa stii ca rosiile vandute de taran in piata nu sunt tratate cu nitrati, nitriti ori ce-o mai fi gasit omul de achizitionat ca ingrasamant?

Din experienta va spun ca, singura modalitate de a determina daca un produs este natural sau nu, ramane gustul. Insa, este, cum sa va spun, ciudat sa spui ca, gustand, poti afla daca un produs este sau nu organic. Si apoi, in ultima vreme, unele produse s-au uniformizat in asemenea hal, ca este greu sa mai iti amintesti ce gust aveau pe vremuri. Spre exemplu, varza noastra cea de toate zilele. Va mai amintiti cum arata varza acu vreo 20 de ani in urma? Avea frunze bune de facut sarmale. Acum nu mai are. Este un fel de buturuga fara gust. Chiar daca nu sunt o firava, eu nu mai pot toca varza, din cauza ca a devenit atat de lemnoasa incat procesul a devenit unul aproape imposibil. Greutatea castigata de varza din zilele noastre a diminuat din gustul pe care-l avea (si asa scazut). Am uitat jumatate de castravete intr-un vas afara si s-a transformat intr-un fel de tartacuta; mirosea a mercaptan in amestec cu ananas, devenise alb complet si avea un luciu nefiresc.

Asadar, daca v-ati orientat catre o dieta organica, tineti seama de aceste aspecte pe care vi le-am adus enumerat mai sus. Asigurati-va ca ceea ce consumati nu va deterioreaza si mai tare sanatatea.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE